Adı Soyadı : 70
Yorumları: 4
Konuları: 3
Merhaba abilerim ben bugün 3. Çıkımımı tamamlıyorum
ve şu anda 2 tane civcivin çıktı.Civcivler 11 saattir makinede duruyor(nem düşüp zar yapışmasın diye alamadım)bu durma süresi içinde de makinenin içinde gezerken yumurtaları oynatıyorlar,bu civcivler nasıl almam gerekli veya yumurtayı oynatmaları zararlı mıdır?
Teşekkürler
Yorumları: 123
Konuları: 13
Selamlar,
Hayır hiç bir sorun olmaz. Doğal ortamındada aynı durum mevcut. Koskoca tavuk yumurtaların ustunde ayrıca civcivler dolaşıyor ustunde.
Bir sorun teşkil etmez merak etmeyin.
Kolay Gelsin
Yorumları: 145
Konuları: 8
bence kesinlikle zararlı... dogal tavuk altinda yumurtalar kolay kolay yerinden oynamiyor.
ama makinada bunu tecrube ettim hava deligi acilinca yumurta döndüğünde icerde olan az miktar sıvı bu delik aşağı gelirse oraya birikip boğuyor. cok kez bunu tecrübe ettim.
çıkımda civciv konum aliyor cikim icin ve o yüzden cevirmeyi de durduruyoruz. yumurta cikim yaklaşirken döndürülürse delinen hava kesesi noktası tutturulamiyor hayvan ölüyor boğulup.
Yorumları: 145
Konuları: 8
Mustafa bey cıkım 20 ile 21 günde yoğun olur. 22. güne nadir kalır. Eğer cıkımlar dengesizse yalıtım havalandırma ısı ve nem değerlerinizde sıkıntı vardır.
1 kez bile açıldığında yapişmalar basliyor. nişan yeri uzun süre ayni kaliyorsa ve civciv yaşıyorsa biraz genisletip ılık suyla yumurtayi ıslatıp geri makinaya koyun.
ve kesinlikle çıkımda makinayi acmayin
Yorumları: 269
Konuları: 6
Çıkım zamanında civcivler yumurtanın içerisinde pozisyon alıyorlar bu son 3 gün yumurtalar çevrilmemeli, çıkan civcivlerin hareket alanını küçültmek lazım ben de bu sorunun çözümü için çıkım sepetini 3 bölüme ayırdım.
İllaki kapağı açmak civcivi çıkartmak zorundaysanız benim tavsiyem fanı durdurun, fan içerideki nemi çabuk dışarı atıyor.Fanı durduramıyorsanız makinanın fişini çekin işiniz bitince tekrar takın.