Kulucka Club





Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tavuk eti mi yoksa kemik mi yiyoruz?
#1
Takvim gazetesinde Özlem Kamer Tercanlı’ nın haberi:

Gıda sahtecilerine karşı sürdürülen mücadele devam ederken; yeni hileler ortaya çıkıyor.

Son olarak da tavuktan yapıldığını sandığımız nugget, köfte, dürüm, sosis ve salam gibi işlenmiş ürünlere kemik, kemik zarı, kan ve sakatat karıştı.

Türkiye Yemek Sanayicileri Dernekleri Federasyonu (YESİDEF) Trakya Sorumlusu, Gıda Mühendisi Selim Sücüllü, çarpıcı açıklamalarda bulundu:

“Bazı firmalar, tavuğun piyasa değeri olan ürünleri alındıktan sonra kalan, kemik, kemik zarı gibi kısımları öğütüyor.

Kemikleri unlaştırıyor.

Kemikle birlikte tavuğun kanı da ürüne karışıyor.

Bunlardan mekanik kıyma elde ediyorlar.

Rengi de tavuk etine benzesin diye pembemsi gıda boyası ile boyanıp, piyasaya sürülüyor.”

BAKTERİ YUVASI
Atık parçalarda aşırı bakteri olduğunu, bunun için de ürünlerin işlenmeden önce amonyak ve türevleri ile yıkandığını söyleyen Sücüllü, “Bu şekilde sağlığımızla oynanıyor” dedi.

KARACİĞER İFLAS EDİYOR
Üzeri bakteri toplayan ürünler amonyakla yıkanıyor. Bu da karaciğerde birikme yapıp, zamanla işlevini yitirmesine yol açıyor.
kaynak:http://ahmetrasimkucukusta.com/2012/07/02/haftanin-haberi/tavuk-eti-diye-kemik-yediriyorlar/
Rhode Island White, Light Sussex, Splash Blue Laced Wyandotte, Silver Laced Wyandotte, Australorp
Tel:0551 104 74 39


Ara
Cevapla
#2
Allah bu insanları bildiği gibi yapsın abi , işte beni kendi tavuk eti ve yumurtasını yetişrmeye iten sebep bu . Rabbim şehirde doğallıktan çok uzak olanlara yardım etsin . keşke herkes bi şekilde kandi et ve yumurta ihtiyacını karşılamak için tavuk yetiştirse . böyle şerefsizlere gün doğmasa Angry

0541 206 11 70
https://www.facebook.com/turab.bayramoglu
AUSTRALORP-LIGHT SUSSEX -SPLASH BLUE LACED RED WYANDOTTE- BRESSE -RHODE İSLAND RED - RHODE İSLAND WHİTE-.
Ara
Cevapla
#3
Allah bize böyle bi imkan vermiş,kıymetini bilmek gerek.Kırmızı et içinde hep kendi kestiğimiz yada kestirdiğimiz hayvanların etini tüketiyoruz.Yoksa çok büyük dert.Ayrıca daha neler var nelerSadSadSad
Rhode Island White, Light Sussex, Splash Blue Laced Wyandotte, Silver Laced Wyandotte, Australorp
Tel:0551 104 74 39


Ara
Cevapla
#4
Dışarıdan aldığımız hazır gıdaların hemen hemen çoğunda aynı sorunlarla karşılaşıyoruz. Et, süt, yumurta, kıyma, meyve suları, salçalar... İlk aklıma gelenler. Mümkün olduğu kadar, gücümüzün yettiği kadar kendimiz hazırlamaya çalışıyoruz. Ancak eninde sonunda kaybettiğimiz anlarda oluyor. Maksat kaçabildiğimiz kadar hazır gıdalardan kaçabilmek.
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Bug Yerli tavuk ATAK-S’nin performansı ölçülecek. Hüseyin EREN 2 754 10-13-2015, Saat: 11:58 PM
Son Yorum: Halil ŞAHİN
  16 tona yakın ölü tavuk ele geçirildi. Emre OZCICEKCI 13 899 08-17-2014, Saat: 01:08 PM
Son Yorum: Harun İRTEM

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi