Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bu görüntüler kaldımı
#1
çocukluğumda yazın köye giderdim ve anneannem ve onun rahmetli annesi topluca bu ekmeklerden yapardı bölge bölge adı değişebilir ama biz bazlama derdik

şimdi bakıyorumda köyde hergün rutin araba geliyor çerci diye adlandırılan ve günlük ekmek geliyor ve tüm market vs tüm ihtiyaçları satıyor bu ekmeği yapanda artık yok ama ben bayılırdım sulayıp yumuşacaıkca yumulurduk

öfff diyorum var mı acaba halen yapan edenSmile

resim alıntıdır
   
Ara
Cevapla
#2
Ahmet bey var hala yapanlar.Bazı bölgelerde genelde doğuda kış ayı gelmeden hazırlık yapıyorlar malum kar kış ulaşım zor oluyor evde ekmeksiz kalmamak için.Bazı bölgeninde insanı ramazandan önce ve kurban bayramından önce yapıyorlar bu zamanlarda ekmek çok yendiği için maddi olarak bir katkısı olsun diye yapıyorlar.Sizin dediğiniz gibi eskiden sürekli yapılıyordu herkesin tarlası vardı buğday ekiyorlardı hammadde evde olunca yapılıyordu fakat şimdi şehirleşmeden kimsenin elinde tarla kalmadı herkes sattı bu nedenle herşey marketten alınır oldu.Birde şimdiki insanımız artık böyle zahmete girmiyor kim uğraşacak diyorlar.
Cevapla
#3
evet yapanların eline sağlık

bizim orda herkeste tarla var ekip biçiyorlar buğdayda var ama normal ekmek fırın ekmeği somun ekmek derlerdi eskiden daha cazip geliyor yani yapan yok bizde herkes marketçi Smileah eski nesil imkanlar kısıtlıydı arabacı nerde çerci nerde şehire kim gidecek 35km olan şehira ayda bir defa giderlerdi belkide 3 ayda bir sene de bir giden bile vardır
şimdi günde 2 defa gidenler var yollar değişti otomobil vs vs
Ara
Cevapla
#4
Bizim oralarda bu tarz ince ıslayıp yumuşayan yufkadan zaten eskidende yapmazlardı ama Malatya'da çalıştığım yıllarda herkes bu tarz yapıyordu ve yaptığında şöyle tereyağınıda sürüp içine çökelek koyup yiyorduk hepsinden Allah razı olsun Malatya'nın Kuluncak ilçesi Kızılhisar köyünde çalıştım çok iyi insanlardı.
www.kanatlievim.com

05306909734

Cevapla
#5
Bu ekmeği pişirdikten sonrada o yorgunluktan sonra ateşine patlıcan,biber,soğan.patates ve domates gömerler hamurun en son bir kaç yumağıyla bazlama denen küçük kalın ekmek pişirilir ve közde pişen bu sebzeleride bu bazlamaların içine koyup sararlar ve yerlerdi.
Cevapla
#6
açıktım suan benim favorim bunu kavurmaya veya bezelyeli etli bir yemeğe banmak mükemmel ötesiiiii yalan dünyadaki sahte cennet gibiSmile
Ara
Cevapla
#7
(02-22-2013, Saat: 02:13 PM)Ahmet BULUT Adlı Kullanıcıdan Alıntı: açıktım suan benim favorim bunu kavurmaya veya bezelyeli etli bir yemeğe banmak mükemmel ötesiiiii yalan dünyadaki sahte cennet gibiSmile

Yada yufkaların arasına satır kıyması döşeyip saçta pişirerek yapılan yörelere göre adı değişir Etli ekmek et gözlemesi üzerinede mis gibi köy tereyağını sürdünmü tadına doyum olmaz.
Gardaş Arkadaşlık Pekey Demekle Kaimdir.(Mehmet Zahid Kotku R.A)
Ara
Cevapla
#8
evet mükemmel tatlar yöresel lezzetler aytaç bey bu bölümü mutfak bölümüne al sana zahmet bu konu yemeğe doğru gidiyor maşallahSmileBig GrinWink
Ara
Cevapla
#9
abi bizde hala yaparlar adınada işkefe derler kurban bayramından önce yaparlar kavurmayla güzel olur Big Grin
Gold Laced Barnevelder
Papagan Club
Papagan Club Facebook

Bekçisi Aslan Olanın , Kendisi Kral Olur . . .
Cevapla
#10
bizim ekmeğimiz budur hazır ekmek yada basşka ekmek yapmazlar Smile) halen devam yani Smile
Cevapla
#11
Biz de hala şepit veya yuka ekmeği adıyla anılarak Mübarek Ramazan ayından önce yapılır ve neredeyse gelecek ramazan ayına kadar zaman zaman ıslatılarak yenilir. Hele iyi beslenmiş kaz etiyle şepit ıslaması bu mevsimde çok harika olur. Neyse, herhalde karnımız çok acıktı...! Smile
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol.(Hz.Mevlana)
Ara
Cevapla


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

İletişim | KuluckaClub | Yukarı Git | | Arşiv | RSS