Unregistered
Adı Soyadı : 23
Arakdaşlar
bir ihtiyar amcada gördüm
tavuklarına göz taşı dediğimiz bakır sülfat vermiş neden diye sordum
hastalıklara iyi geliyor dedi. Hırıltı hapşırma tiksirme.
Bende denedim iyi sonuc aldım. Yalnız miktarı az ayarlamak gerekiyor
1 litreye 1 gram kullanıyorum. Memnunum.
Şikayetlerim azaldı
Yorumları: 641
Konuları: 66
Biz bakır sülfatı genelde bağ, bahçede fungisit olarak kullanıyoruz. Tavuğa verilmesi tehlikeli durumlara yol açabilir, tavuğun kendisi zehirlenebileceği gibi yumurtasını veya etini tüketen kişilerde zehre mahzur kalır. 10 gr ve üstü alımlarda ölüme dahi yol açabilecek zehirlenme ortaya çıkar.
Yorumları: 628
Konuları: 40
(08-25-2015, Saat: 07:39 PM)Burak ARAS Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Biz bakır sülfatı genelde bağ, bahçede fungisit olarak kullanıyoruz. Tavuğa verilmesi tehlikeli durumlara yol açabilir, tavuğun kendisi zehirlenebileceği gibi yumurtasını veya etini tüketen kişilerde zehre mahzur kalır. 10 gr ve üstü alımlarda ölüme dahi yol açabilecek zehirlenme ortaya çıkar.
Yani uygun doz ayarlanırsa kullanılabilir mi?Ben kesinlikle bahsettiğiniz nedenlerden ötürü bakır sülfata (göz taşı) karşı olduğum için hiç kullanmayı bile düşünmedim.Net olarak zararlı mı değil mi?
Rhode Island White, Light Sussex, Splash Blue Laced Wyandotte, Silver Laced Wyandotte, Australorp
Tel:0551 104 74 39
Unregistered
yediğiniz tüm sebzelerdede avrupa ve rusyanın yasakladığı pestisitler var
Yorumları: 790
Konuları: 3
1Litre suya 1 gram dusuk bi oran bence kabul edılebılır 1 lıtre suyu 5-6 tavuk ıcecegı dusunulurse 0.15-0.2 ilactan sorun olacagını sanmıyorum.
Unregistered
Malesef burak bey hayvanlarda kullandığımız her ilaç da bir zehir. Keşke nurtopu gibi sağlıklı kalsalarda hiç kullanmasak. Hele tarımda kullanılanları görseniz. Ege bölgesinin üzerinden bile uçmazdınız
Yorumları: 28
Konuları: 2
Göz taşı eriğini belediyeler havuzlarda kullanıyorlar ve bu havuzlara yazın sıcağında bir sürü çocuğun girdiğini Tv ve Gazetelerde okuyoruz. Demek ki belli bir oranda zararı olmuyor ki, şimdiye kadar bu çocuklara birşey olduğunu hiç okumadın.
Bilmem yanlışı düşünüyorum.
(08-28-2015, Saat: 05:13 PM)Kemal GÜLAVSAR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Göz taşı eriğini belediyeler havuzlarda kullanıyorlar ve bu havuzlara yazın sıcağında bir sürü çocuğun girdiğini Tv ve Gazetelerde okuyoruz. Demek ki belli bir oranda zararı olmuyor ki, şimdiye kadar bu çocuklara birşey olduğunu hiç okumadın.
Uzun vadede ki etkileri bilinmez.Test etmek gerek o çocukları.Artık böbrekte mi,ciltte mi,karaciğerde mi nerede olumsuzluk oluşturur yada oluşturur mu bunu bilmiyoruz???
Rhode Island White, Light Sussex, Splash Blue Laced Wyandotte, Silver Laced Wyandotte, Australorp
(08-31-2015, Saat: 05:43 PM)Kemal GÜLAVSAR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (08-31-2015, Saat: 10:21 AM)İsmail MENGİR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: (08-28-2015, Saat: 05:13 PM)Kemal GÜLAVSAR Adlı Kullanıcıdan Alıntı: Göz taşı eriğini belediyeler havuzlarda kullanıyorlar ve bu havuzlara yazın sıcağında bir sürü çocuğun girdiğini Tv ve Gazetelerde okuyoruz. Demek ki belli bir oranda zararı olmuyor ki, şimdiye kadar bu çocuklara birşey olduğunu hiç okumadın.
Uzun vadede ki etkileri bilinmez.Test etmek gerek o çocukları.Artık böbrekte mi,ciltte mi,karaciğerde mi nerede olumsuzluk oluşturur yada oluşturur mu bunu bilmiyoruz???
Sizce Belediyeler Göz taşı eriğinin uzun vadede insanlar üzerindeki etkisinin araştırmasını yapmadan mı kullanıyorlar, diye düşünüyorsunuz. Havuzların hacmi ve tuttukları su miktarı ile kullandıkları göz taşı eriğinin belli bir oranı var. Kullandıkları miktarın, İnsan sağlığına uzun vadede sorun yaratacağının araştırılması yapılmadan ve çocukları nekadar kovalarsan kovala yinede bu havuzlara girdiklerini bildikleri halde böyle bir riski alacaklarını düşünebiliyormusunuz.
Bencebu konu belediyelerce sıradan basit bir konu gibi algılanıp, ''aaamaaaaaaannnnnnnn atın suya gitsin ,ne olacak sanki'' diye düşünülüp,önemsenmiyordur.
Yorumları: 641
Konuları: 66
Eskiden havuz suyunu yosundan korumak amacıyla bakır sülfat kullanılıyordu, şu anda daha yeni nesil kimyasallar kullanılıyor. Kullanılırken bile 1 ton suya 1 gram olarak uygulanıyordu.